Filmi ”Skenderbeu”1:59:45

  • 0
Loading...

Prodhim i Kino Ruso Shqiptar 1953
Regjizor: Sergej Jutkevic
Skenarist: M. Papava
Operator: Evgeni Andrikanis
Kompozitor: Çesk Zadeja & Georgi Sviridov
Me aktoret: Akaki Horava, Besa Imami, Avdie Alibali,
Semyon Sokolofski, Veriko Andjaparidze ,
Georgi Chernovolenko, Naim Frashëri,
Aleksandr Vertinsky, Oleg Zhakov, Ndrek Shkjezi,
Sergo Zaqariadze, Kadri Roshi, Lec Shllaku,
Vladimir Belokurov, Vahram Papazyan, Marie Logoreci
etj…
Permbajtja:
Gjergj Kastioti bashkon princërit shqiptarë duke u martuar me Donika Kastrioti dhe duke organizuar Besëlidhja e Lezhës, por përballet edhe me tradhtinë e Hamza Kastrioti, nipi i tij. Filmi ka skena masive të betejave historike dhe rrethimit të Krujës.

Loading...
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"