FILMI “THESARI” – NGA AKTORET SHQIPTARE37:09

  • 0
Loading...

“THESARI”

P:Kinostudioja ,”Shqiperia e Re”, Tirane 1981.
S: Anastas Kondo: R: Muharem Fejzo: O: Pellumb Kallfa: Pi: Astrit Tota: M: Aleksander Lalo: Z: Koco Tollko: Red: Bashkim Hoxha: RM: Mimoza Nano: PK: Mina Zaka: G: Rakip Lamaj: AR: Pellumb Dervishi, Besnik Bisha, Artan Minarolli: AO: Sokol Meksi, Besim Hoxha: D: Nikollaq Taja: Di: Ferdinand Deda – AM –
A: Jani Riza (Kico): Mirjam Bruceti (Sofia): Genitan Basha (Toli): Piro Kita (Gaqo): Besnik Bisha (Tomorri): Viktor Bruceti (spiceri): Aleksander Pogace (shtanjeri): Enver Dauti – AM – (nenpunes i bankes): Ndricim Xhepa (Limani).
Thesari perbehej nga nje shume e madhe te hollash te mbledhura nga ndihmat e njerezve te thjeshte te popullit dhe nga atdhetaret.
Kete thesar Qarkori i Partise ia besoi per ta ruajtur nje njeriu te thjeshte, Kicos. Me profesion ishte minator, por qekurse qe mbyllur miniera ishte detyruar te provonte dhe shume zanate te tjera per te fituar buken e gojes.
Te ruaje nje thesar kur nga casti ne cast mund te bastisnin shtepine ishte nje detyre shume e veshtire e me pergjegjesi. Kicoja, djalin e vetem, e kishte te semure dhe kishte shume nevoje per te holla qe te blinte ushqime dhe ilace, por lekun e popullit per nevojat e luftes e ruajti te paprekur deri ne fund. Me clirimin e vendit askush nuk po ia kerkonte ato te holla qe i kishin dhene per t’i ruajtur. Por minatory i ndershem i kerkoi vete ata qe ia kishin dhene. Thesari u dorezua i paprekur. Thesar te vertete perbehen edhe nga zemra e nje njeriu kur vepron keshtu.

Loading...
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"